alaston kirjailija!

kirjailijoiden puhetta ja ajatuksia

…antaudu vieraalle kirjailijalle… (Pasin houkutukset)

2 kommenttia

antauduvieraallekirjailijal

pushkin 013sepia”Lähde mukaani. Älä epäröi, luota minuun, niin vinksautan huomaamattasi koko todellisuuden ympäriltäsi. Vien sinut uniini ja saan sinut uskomaan niihin. Et halua enää muuta todellisuutta.”

Romaanissa Sielut kulkevat sateessa (Atena 2013) johdatan sinut keskelle ateistien ja fundamentalistien salaista, vuosisataista sotaa. Tutustutan sinut sievään sairaanhoitaja Juditiin, hänen arvaamattomaan lapsuudenystäväänsä Marttaan, Juditin kummipoika Mauriin (joka on aina rakastanut kummitätiään koko pojansydämestään) ja ateistitähti Leo Moreauhun. Kuljetan sinua pitkin sateista Helsinkiä, jossa tapahtuu merkillisiä asioita, ja käväisemme myös ulkomailla, minne kotipaikkakunnallaan elämänsä viettänyt Judit on aina halunnut päästä. Tiedäthän sen sieluja hoitavan kotisairaanhoitopalvelu F-Remediumin, joka maksaa hoitajille tavattoman korkeita palkkoja? Kuljemme Juditin mukana ja saamme tietää, miksi.

Olen pohdiskellut lapsuudestani saakka uskontoon liittyviä asioita, ja tässä romaanissa pyrin viimein jäsentelemään ajatukseni kaikkeudesta ja sen perimmäisistä salaisuuksista ja selvittämään lopullisesti suhteeni iäisyyskysymyksiin ja erityisesti Kuolemaan, joka meidät kaikki ennemmin tai myöhemmin käy korjaamassa. Varaan kuitenkin oikeuden muuttaa mieltäni ajan kanssa.

Tapojeni mukaisesti kaiken lähtökohtana on realistinen todellisuus, mutta vuodatan siihen unieni ainesosia ja taivuttelen sitä sopivista kohdista tavalla, joka toivottavasti miellyttää sinua. Samoin kuin ne varjot, jotka juonen edetessä Juditin, Mauri-pojan ja Leo Moreaun ympärillä tihenevät. Ja jos päätät lukea kirjan, voin luvata, että lopussa tiedät viimein Totuuden Aivan Kaikesta – tai ainakin tunnet minun teoriani siitä.

Sielut kulkevat sateessa (Atena 2013)

Sielut kulkevat sateessa (Atena 2013)

Mainokset

Kirjoittaja: pazi-i-j

Kirjailija Pasi Ilmari Jääskeläinen. Teokset: Lumikko ja yhdeksän muuta (Atena 2006). Taivaalta pudonnut eläintarha (Atena 2008). Harjukaupungin salakäytävät (Atena 2010). Sielut kulkevat sateessa (Atena 2013).

2 thoughts on “…antaudu vieraalle kirjailijalle… (Pasin houkutukset)

  1. Tämä on niin hieno ja näppärä suositus kuvineen, että nostaa rimaa omille tuleville päivityksille. Katsotaan, mitä keksin tässä viikon kuluessa…

  2. Kiitos, Hanna-Riikka.

    Niille, jotka ehkä ihmettelevät tätä juttua: Ne muutamat onnekkaat suomalaisessa kirjallisuudessa, jotka myyvät TODELLA HYVIN, saavat boostausta tehokkaasta markkinoinnista. Heidän kirjojaan mainostetaan lehdissä ja joskus televisiossakin, niitä pusketaan voimalla tavarataloihin ja maitokauppoihin, ja niinpä se, mikä myy hyvin, saadaan myymään vielä paremmin. Ja sitten olemme me kaikki muut, joita kustantajien ei yksinkertaisesti kannata markkinoida isolla rahalla – sijoitus menisi todennäköisesti hukkaan, sillä mainostaminen on julmetun kallista ja tutkitusti (näin meille ainakin kerrotaan) mainostamalla voi lisätä kirjan menekkiä vain suhteellisesti, eli valmiiksi hyvin myyvän kirjan menekki kasvaa riittävästi, jotta mainosrahat saadaan takaisin, mutta muiden kohdalla tulisi persnettoa.

    Voisi kai sanoa, että hyvin myyvillä kirjailijoilla on omat Madamensa, jotka heidät saattavat yhteen lukijoiden kanssa. Monet seisovat kadulla odottelemassa asiakkaita – kuka paremmassa paikassa värivalojen alla, kuka jossain peräkujalla polvillaan. Odotamme uusien lukijoiden tulevan kohdallemme ja huutelemme viekoittelevia kutsuja saadaksemme heidät tarttumaan kirjoihimme ja astumaan sisälle tarinoihimme, ehkä ostamaankin kirjan, jotta kirjailijanuramme voivat jatkua.

    Siispä me viettelemme. Myöhemmin seuraa muiden Alastomien kirjailijoiden! esiintymisiä näissä merkeissä. Mutta lukijat: olkaa uskottomia tottumuksillenne, heittäytykää seikkailuun, lukekaa itsellenne uusia kirjailijoita! Meitä ja niitä muitakin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s