alaston kirjailija!

kirjailijoiden puhetta ja ajatuksia

Alastomana syntynyt

4 kommenttia

JP Koskinen

JP Koskinen

Lähdin mukaan tähän blogiin siksi, että haluan aina kokeilla kaikkea uutta, mikä voisi edistää kirjojeni myyntiä. On turha toistaa tässä, että reipas kirjamyynti on Suomessa keskittynyt kapeaan kärkeen. Monet hyvät kirjat jäävät unhoon, syystä tai toisesta.

Itkuvirren veivaaminen ei ole kuitenkaan minun juttuni. Jaada jaadaa aiheen ympäriltä on käyty niin kauan kuin olen ympyröissä ollut, ja varmasti paljon jallati jallaa sitäkin ennen. On parempi tehdä asian eteen jotain, siis konkreettisesti.

Olen itse luullut olevani kehityksen kärjessä monta kertaa. Joskus aikoinani kehittelin omille kotisivuilleni mahdollisuuden ladata kirjojeni ensimmäinen luku, ilmaiseksi tietenkin. Latauksia tuli todella paljon, olihan kaikki vielä silloin uutta ja hienoa. Nyt noita lukunäytteitä tarjoaa lähes jokainen kustantamo, joten en ole viitsinyt tätä käytäntöä enää jatkaa.

Vuonna 2007 olin sitä mieltä, että kirjoista voisi kuvata kivoja trailereita mainosmielessä. Pistin pystyyn Kuvaa lonkalta -kilpailun, joka olikin oikein mukava kokemus. Materiaalia kertyi yllättävän paljon, laadukastakin. Osa siitä on kadonnut MySpacen syövereihin mutta jotakin löytynee yhä YouTubesta. Sittemmin näitä puolivillaisia peesaajia on tullut kuvioihin mukaan. Vaikka onhan tuollakin loistavaa tavaraa…

Eikä tässä vielä kaikki! Päätimme joskus kavereiden kanssa pystyttää majakan, joka tuikkisi ulkomaille saakka. Teetimme sivuston, jossa meitä mainostetaan ulkomaisille kustantajille peräti kolmella kielellä. Käännöksiähän tuo joukko on jo aikojen saatossa saanut, eli ei tämä pieni majakkamme ole ainakaan sitä mahdollisuutta tärvellyt.

Vaivaa ja joskus rahaakin tämmöiseen toimintaan tietysti menee. Olen kuitenkin yrittänyt tehdä jotain pelkän valittamisen sijaan. Ehkä kaikki vaiva on ollut turhaa, ehkä ei.

Kirjailijan pitää joka tapauksessa uusiutua jatkuvasti. Mikään palkinto tai kritiikkimenestys ei kirjoita seuraavaa kirjaa kirjailijan puolesta. Työ alkaa tyhjästä, aina. Uuden värkkääminen on siis meillä verissä.

Ja enhän minä olisi minä, jos en olisi taas viritellyt jotakin uutta ja kivaa. Pitkän suunnittelun, juontajaparin etsimisen ja kuvauspäivien sovittamisen jälkeen saimme tässä viikko sitten pystyyn oman TV-kanavan! KultTV tekee sen, mitä kymmenen vuotta kirjailijana ei tehnyt, tuo kirjailija Koskisen keskustelemaan kulttuurista ja kirjoista kameran eteen. Sillä kyllähän se näin on, että jos ei kutsuta töllöön, perustetaan oma töllö. Näin homma toimii ja edistys edistyy, omilla ehdoilla!

Kirjoittaja: JP Koskinen

JP Koskinen, tuoreimmat romaanit: Tulisiipi (Like, 2019), Toukokuun tuonen kukat (CrimeTime, 2019).

4 thoughts on “Alastomana syntynyt

  1. Minultahan jäävät nykyään jokseenkin kaikki aloittamani kirjat kesken, ihan vain keskittymiskyvyttömyyden, ajanpuutteen ja kiireen vuoksi. Yksi harvoista loppuun asti luetuista on romaanisi Paholaisen vasara, joka oli pakko lukea loppuun jokseenkin yhtä soittoa. Taitaa olla paras lukemani suomalainen kauhuromaani. Niin iskevää kerrontaa, että suoraan sanoen iski se kollegiaalisen kateuden tunne, jossa on sekaisin ihailua ja ahdistuneisuutta. Niin että olet sinä kaiken kuvailemasi edelläkävijyyden lisäksi onnistunut kirjailijanakin, sillä helvetin hyvien kirjojen kirjoittamisen puolella. Markkinointi vain jostain syystä ei ole kirjojen laadun tasolla, kun nyt kuitenkin olet myöhempien aikojen Mika Waltari.

  2. Kuolemani jälkeen kirjat alkavat mennä kaupaksi, joten perikunta kiittää!

  3. Olen aina halunnut hoitaa kaikki kampanjat nopeasti loppuun, joten, kippis ja kulaus 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s