alaston kirjailija!

kirjailijoiden puhetta ja ajatuksia

Antaudu vieraalle kirjailijalle: Anun houkutukset

Jätä kommentti

ilmeeton_houkutus2_pieni
Anu H
”Tavallinen nainen, sairaalan siivooja, elääkin siivosti. Syö yksin television ääressä, laittaa kauniita kynsiään, katsoo peilistä ikääntyviä kasvojaan.
Hiljainen mies, näkymätön kuulumaton, käy kävelyillään ja tuntee toisten sielut.
Nainen kohtaa miehen, kertoo kaiken, mies ei mitään. Viimein joku kuuntelee, naisen menneisyys saa äänen. Joskus hän oli, eli, teki… mitä?”

Ilmeetön mies (Karisto 2010) käsittelee äitimyyttiä, naisen kokemaa vihaa ja ihmisen kykyä kätkeä tuskalliset muistot itseltään. Mitä tapahtuu, kun viha ei löydä purkautumistietä? Mistä viha syntyy? Voivatko vihan synnyttäneet vääryydet olla vain väärinkäsityksiä, joita ei koskaan oikaistu, jotka ruokkivat syvällä kuohuvaa kaunaa vuodesta toiseen ja lopulta saavat tekemään kauheita tekoja? Kenen näkökulma on perimmäinen totuus?

Muisti ei ole valokuvauskone joka tallettaa tapahtumat objektiivisina ja autenttisina: yksittäiset muistot voivat kadota kokonaan, joskus ne vääristyvät tai muuttuvat kokonaan toisiksi.
Yksinäisyys voi olla turvallinen pakopaikka, jossa ei joudu peilaamaan itseään toisista, ei tarvitse pelätä heidän näkevän sen minkä itse haluaa itseltään kätkeä.
Kuitenkin ihmisellä on tarve kertoa tarinansa, ja tärkeintä silloin on se, että joku kuuntelee. Mutta olisiko joskus parempi vain pysyä vaiti ja unohtaa?

ilmeeton_kansi2

”Kirjan tapahtumat ja kerronta antoivat mahdollisuuden odottaa melkein mitä tapansa. Irman muistelu ja kertomukset paljastavat menneisyydestä yhä uusia asioita ja konkreettisestikin tapahtuu monenlaista. Tuntuu, että kirjailija johdattaa lukijaa vihjaten leikitellen erilaisista vaihtoehdoista. Kuitenkin kirjan loppuhuipentuma on yllätys.”
Merja Leppälahti / Kiiltomato

Mainokset

Kirjoittaja: anuh

Kirjailija, toimittaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s