alaston kirjailija!

kirjailijoiden puhetta ja ajatuksia

Tauko tekee hyvää

1 kommentti

annekuvaTaisin viettää ensimmäisen oikean joululoman omasta kirjoittamisesta sitten kymmeneen vuoteen. Tähän saakka on jouluisin ollut joko kirjan kirjoittamista, novellin tuunaamista tai oikovedoksien lukemista. Aikataulut napsahtelivat kerrankin kohdilleen niin, että saatoin keskittyä pitämään loman lomana. Hämmentävää.

Yhtään kirjaa en silti lukenut. Jotenkin tunsin tarpeen tehdä jotakin aivan muuta Ulkoilin. Neuloin. Rupattelin.

Nyt arki on koittanut, ja rapsuttelin erästä vanhaa käsikirjoitustani. Kuin olisi katsellut jotakin ihan uutta  ja ihmeellistä. Tekstimaailmaan oli helppo sukeltaa, ja kaupassa käydessä ja kahvilassa istuessa oli hyvin epätodellinen olotila. Kirjalliset nuuskija-anturit olivat valmiina rekisteröimään asioita, ja yhdistelemään niitä päässä myllertäviin tarina-aihioihin.

Tauko on hyvä voimavara, kun vain semmoista malttaa pitää. Aikoinaan vähän yli parikymppisenä olin nelisen vuotta lähes kirjoittamatta proosaa. Kehityin sinä aikana enemmän kuin koskaan aiemmin. Uskaltaisikohan sitä nyt tässä tilanteessa pitää vaikka puolen vuoden tai vuoden taukoa?

Nyt en kuitenkaan taukoile. Nyt paahdan täysillä, nautin jokaisesta ideasta, tarinasäikeestä, veistelen, kudon ja tökin sanoja niin että tyrät rytkyy! Ja alkuvuodesta jo ilmestyy romaanikin, se on hyvissä ajoin tuunattu ja puunattu ja viime vuoden puolella painoon saatettu. Siitä saa voimaa käynnistää kirjoittamisen vuosi 2014.

Kirjoittaja: Anne

Kirjailija ja kustannustoimittaja, proosakuiskaaja.

One thought on “Tauko tekee hyvää

  1. Hyvä Anne! Sinulla on aina ollut hyvä meininki!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s