alaston kirjailija!

kirjailijoiden puhetta ja ajatuksia

Överiä, tasotonta ja kuvottavaa

6 kommenttia

Hanna-Riikka Tampereella

Hanna-Riikka Tampereella

Olin viime viikonloppuna Tampereella Elävän Kirjallisuuden Festivaaleilla. Ainoa negatiivinen asia reissussa oli se, että kamera unohtui kotiin, joten ohessa olevat kuvat on otettu kännykällä, jossa on kameran sijasta ”kamera”. Yritin kaivaa kuvankäsittelyohjelmalla esiin edes jotakin etäisesti tunnistettavaa, kummallisia värejä ja heijastuksia kaapanneesta pikselisutusta.

Monelle kirjailijalle on varmasti ihan tuttu juttu nähdä paljon kollegoja ja noin, mutta minua ei liian usein kutsuta em. kaltaisiin tapahtumiin, ainakaan siten, että lähtemisestä olisi jotakin hyötyä, joten tapahtuma piristi mukavasti synkähköä stressitalvea. Tosin viime viikolle kasautui sekä positiivisia että negatiivisia uutisia ja tapahtumia kerralla paljon, kuten tapana on. Eli välillä on pitkään tasaisen harmaata, ja sitten räiskähtelee kaikki kerralla. Sitä paitsi olen niin hermoheikko, että positiiviset uutiset järkyttävät vähintään yhtä paljon kuin negatiiviset. Ehkä uusi vuoteni alkoikin tällä kertaa vasta kiinalaisesta vastaavasta. Onhan nyt hevosen vuosi, jollaisena olen myös syntynyt.

Tampereesta vielä. Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja mukavan rento ja intiimi verrattuna siihen tunteeseen isoilla messuilla, että hukkuu massaan. Tuli myös tehtyä loistolöytöjä, mieheni osti kasan Mark Twainia ja minä Virginia Woolfia.
Varsinainen asia sinne oli kuitenkin groteski-paneeli otsikolla Överiä, tasotonta ja kuvottavaa – Mitä on groteski ja miten se näkyy kotimaisessa nykykirjallisuudessa ja -lyriikassa?, joka veti auditorion täyteen ja meni kai hyvin.
Groteskia - Joose, Pasi, H-R ja Irma

Groteskia – Joose, Pasi, H-R ja Irma
15.2. 2014 Tampereella

Vaikea arvioida itse. Olen esiintymisissä aina ensin hieman jännittynyt, mutta hyvin nopeasti oma, purskahteleva itseni. Melkein helpommin kotonani lavalla kuin muissa sosiaalisissa tilanteissa, joihin osallistuu yli kaksi ihmistä…
En toisaalta koe olevani varsinaisesti mikään puhuja, mutta onnistuuhan tuo pakon edessä, vaikka ensisijainen ammattitaitoni kohdistuu näiden mustien merkkien suoltamiseen. Harmi etten ehtinyt kuunnella muita keskusteluja, aiheet olivat kiinnostavia. Ja kun puhutaan ruumiista ja ruumiin ja ruumiillisuuden kuvauksesta suomalaisessa kirjallisuudessa, olisin ollut vähän pettynyt, jos minua ei olisi pyydetty puhumaan mistään.
Kuvassa vilahdus paneelin vetäjästä Irma Perttulasta itseni, Pasi Ilmari Jääskeläisen ja Joose Keskitalon lisäksi.

Mainokset

Kirjoittaja: Hanna-Riikka

suomalainen kirjailija / finnish author, writer

6 thoughts on “Överiä, tasotonta ja kuvottavaa

  1. Hauska teksti! Harmittaa, etten kuullut esitelmää groteskista. Yllätyin, että jollakulla (sinulla) on vieläkin huonompi ”kamera” kuin minulla.

  2. Njääh, sopivan hämyisiä ja epäselviä kuvia, voisi olla tarkoituksella. 😉 Kiinnostavalta kuulostava paneelin aihe. Olisi ollut kiva ehtiä Tampereelle kuuntelemaan.

    • Totta, olisi pitänyt vaan esittää käsitelleensä nuo ”taiteellisiksi”.
      Onneksi sentään itse kerrankin ehdin kuuntelemaan edes tuota paneelia, heh.

  3. Olin kuuntelemassa, mielenkiintoinen paneeli. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s